ActualitățiExterne

Congresul CMR – mai mult sprijin pentru comunitățile românești din afara granițelor Ţării

Distribuiți acest articol!

Palatul Parlamentului României găzduieşte, pe data de 12 şi 13 mai, Congresul Consiliului Mondial Român, cu sprijinul Comisiei pentru comunitățile de Români din Afara granițelor Ţării. 

Programul lucrărilor Congresului CMR – 2018, în prima zi, 12 mai, au avut ca scop alegerea de noi membri, discutarea și votarea amendamentelor propuse la Statut, votarea președintelui CMR și validarea directorilor executivi, precum şi constituirea departamentelor:

  • Departament Educație, cultură, promovarea unirii și valorilor naționale
  • Departament economic
  • Departament relații cu instituțiile statului român
  • Departament administrativ, juridic și comunicare

Tot în prima zi s-au creat patru Directorate: Directoratul Basarabia – Director Ion Leașcenco, Directoratul România – Director Dezideriu Dudaș, Directoratul America – Director Ionel Roiban, Directoratul Europa – Director George Simion.

În a doua zi a Congresului, 13 mai, se va desfăşura lucrul pe sesiuni. Respectiv la Camera de Comerț se va lucra asupra secțiunii economică iar la Parlamentul României asupra secţiunii educație, cultură, promovarea valorilor şi intereselor naționale şi se va redactacta rezoluția finală – în plen.

Reușita lucrărilor, privind dezvoltarea comunităților românești din diaspora, este benefică pentru stabilirea unor legături viabile și productive între comunităţi și cu instituțiile statului român în vederea promovării intereselor României și pentru realizarea idealului de unitate națională, în anul în care sărbătorim Centenarul Marii Unirii și în anii care urmează.

Consiliul Mondial Român (CMR) este o organizație non-guvernamentală a diasporei românești, înființată în 2001, iar sub numele „The World Romanian Council” în 2017 a fost înscrisă în Registrul organizațiilor statului federal Georgia (SUA). CMR are deja filiale în mai multe țări occidentale. Fondator și președinte al organizației este Mircea Popescu, rezident în Statele Unite.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button