Actualități

Consilier socialist din Hânceşti: averi de milioane cu salariu modest

Distribuiți acest articol!

Ivan Udodovici care este cumătru cu liderul socialist Igor Dodon şi naşul de cununie al colonelului de poliţie Petru Corduneanu, un apropiat al fostului şef al statului, pe lângă faptul că nu şi-a raportat afacerile, nu a declarat nici imobilul de milioane în care locuieşte şi nici automobilul de lux, declară portalul Anticorupție.

Consilierul socialist din raionul Hânceşti. Ivan Ududovici, declară oficicial că a avut anul trecut venituri din salariu de doar 114.000 lei, la nivelul salariului unui profesor şcolar, în timp ce deţine şi administrează afaceri de milioane. Pe urmele părintelui au mers şi cei doi fii mai mari ai săi. Ivan Udodovici, care este şi preşedintele organizaţiei raionale Hânceşti a PSRM, a beneficiat de mai multe favoruri din partea guvernării, prestând în schimb diferite servicii pentru partidul condus de cumătrul său.

Familia Ududovici deţine mai multe firme, dintre care unele înregistrate pe numele unor persoane interpuse. Cea mai cunoscută întreprindere a fruntaşului socialist din Hânceşti este Tehnostel-Car, specializată în creşterea şi sacrificarea animalelor, precum şi în comercializarea şi exportul de carne.

Fii mai mari ai cuplului Maria şi Ivan Ududovici deţin afaceri profitabile şi funcţii publice. Dumitru Ududovici are 24 de ani şi este director adjunct a Fondului de Investiţii Sociale din Moldova. Ordinul de numire în funcţie a lui Dumitru Ududovici a fost semnat se secretara Guvernului, Liliana Iaconi, la 1 februarie 2021, fără ca să fie organizat vre-un concurs în acest sens.


Pe lângă faptul că este administratorul şi deţine o cotă de 50 la sută la Dovimar-trans, Ion Ududovici este administratorul şi singurul proprietar al SRL Sănduţa-prim. Tânărul a cumpărat afacerea la începutul anului trecut, pe când avea doar 22 de ani.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button