MAGAZIN

Contracte noi cu furnizori vechi de energie electrică

Distribuiți acest articol!

Ministerul Econimiei și Infrastructurii anunță că societatea pe acțiuni „ENERGOCOM” a câștigat licitația pentru a semna contractele de furnizare a energiei electrice către Republica Moldova. Cei doi furnizori sunt tot cei care au fost și până acum: compania „Centrala electrică Moldovenească” (Centrala de la Cuciurgan) și „DTEK PAVLOGRADUGOLI” din Ucraina. Noile contracte de furnizare a energiei electrice sunt valabile pentru perioada 01 aprilie 2018 – 31 martie 2019. 

La fel ca în 2017, Republica Moldova va continua să procure cea mai mare parte a energiei electrice, 70% din energia electrică necesară, de la Centrala de la Cuciurgan, iar 30% – de la compania „DTEK PAVLOGRADUGOLI” din Ucraina.

Totodată, ministerul informează că prețul de cumpărare s-a scumpit, acesta fiind în mediu de circa 5,24 cenți USD/kWh, dar tarifele plătite de cetățeni pentru energia electrică consumată nu se vor majora.

Informăm, de asemenea, că operatorii reglementați de pe piața energetică din Republica Moldova – ÎCS Gas Natural Fenosa Furnizare Energie SRL, ÎCS RED Union Fenosa SA, SA Furnizarea Energiei Electrice Nord, ÎS Moldelectrica și SA RED Nord, vor încheia cu SA „ENERGOCOM” contracte privind procurarea de energie electrică pentru perioada 01 aprilie 2018 – 31 martie 2019.

Reamintim, la sfârșitul lunii ianuarie 2018, experții de la Watchdog au acuzat Guvernul Republicii Moldova că finanțează indirect separatismul din regiunea transnistreană prin cumpărarea de energie electrică de la centrala electrică de la Cuciurgan.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button