MAGAZIN

Coreea de Nord amenință, din nou, Coreea de Nord cu un atac nemilos

Distribuiți acest articol!

Luni, forţele armate americane şi cele sud-coreene vor desfăşura exerciţii militare comune, în ciuda avertismentelor trimise de către Coreea de Nord, ceea ce ar putea duce la “declanşarea unei faze preliminare a războiului nuclear”, conform CNN.

Aceste exerciţii militare numite Freedom Guardian (Gardianul Libertăţii) vor avea loc pe parcursul a 10 zile şi se desfăşoară anual. Regimul de la Phenian percepe aceste acţiuni că fiind ostile, cu caracter provocator, luând în considerare chiar şi o posibilă invazie, potrivit CNN.

“Declaraţiile echipei lui Trump legate de exerciţiile militare nucleare împotriva Coreei de Nord reprezintă o mişcare imprudentă, care ar putea declanşa startul unui război nuclear”, relatează publicaţia de stat, Rodong Sinmun, al cărui acronim este RPDC.

Pe lângă aceste aspecte, în articol se mai precizează faptul că “armata nord-coreeană poate trimite rachete pe teritoriul SUA în orice moment, inclusiv catre insula Guam sau Hawaii, acestea neputând să evite un atac nuclear nemilos”.

“Armata populară a Coreei de Nord se află la un nivel alert, fiind pregătită în orice clipă să înfrunte inamicii. La cel mic semn care va indica o posibilă declanşare unui eventual război, vor fi luate măsuri ferme”, se mai arată în publicaţia de la Phenian.

Săptămâna trecută, Coreea de Nord a emis un comunicat în care a precizat că planul de a lansa patru rachete spre insula Guam a fost finalizat. Teritoriul este situat în vestul Pacificului, fiind sub administraţie americană.

Într-un comunicat nord-coreean, apărut săptămâna trecută, se precizează că “liderul Kim Jong-un continuă să urmărească acest comportament irațional venit din partea Yankeiilor”.

În timp ce tensiunile militare au crescut în ultimele săptămâni, China şi Rusia au încercat să propună un armistiţiu celor două ţări, astfel încât SUA să renunţe la a mai efectua exerciţiile militare în schimbul încetării testelor de lansare a rachetelor pe care le desfășoară Coreea de Nord.

Sursa: CNN


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button