ActualitățiExterne

Coreea de Nord, avertizată să înceteze acțiunile care vor “conduce la sfârșitul regimului”

Distribuiți acest articol!

Secretarul american al apărării Jim Mattis a avertizat miercuri Coreea de Nord să înceteze orice acțiune care ar “conduce la sfârșitul regimului său” și să oprească cursa înarmării nucleare, informează Reuters și AFP.

Acestea sunt unele dintre cele mai puternice comentarii pe care le-a făcut ministrul american al apărării în legătură cu Coreea de Nord. În trecut, el a spus că Statele Unite pot răspunde Coreii de Nord, dar orice soluție militară ar fi “tragică la o scară incredibilă”.

“RPDC trebuie să aleagă să oprească să se izoleze și să oprească cursa înarmării nucleare”, a declarat Mattis într-un comunicat, subliniind că puterea militară americană este net superioară celei a Phenianului, care “va pierde orice conflict pe care îl va iniția”. RPDC este abrevierea numelui oficial al Nordului, Republica Populară Democrată Coreeană.

“RPDC ar trebui să înceteze orice acțiune care ar conduce la sfârșitul regimului și distrugerea poporului său”, a spus Mattis.

“Acțiunile regimului RPDC vor fi puternic depășite de ale noastre”, a insistat el.

Mattis a subliniat de asemenea că în timp ce Departamentul de Stat face eforturi diplomatice, Statele Unite și aliații lor au “cele mai precise și robuste capabilități defensive și ofensive pe Pământ”.

În ciuda comunicatului lui Mattis, oficiali americani afirmă că pentru moment, efective suplimentare nu au fost desfășurate în regiune și evaluarea amenințărilor nu s-a schimbat.

Statele Unite au 28.500 de militari în Coreea de Sud pentru a o păzi împotriva amenințării nord-coreene. În Japonia, personalul militar american numără în jur de 54.000 de membri și zeci de mii de americani lucrează în ambele țări, potrivit Departamentului Apărării SUA.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button