ActualitățiBasarabiaRomânia

Coronavirus // Cetățenii R. Moldova nu vor mai putea călători în România

Distribuiți acest articol!

Comisia Europeană va introduce restricții temporare asupra călătoriilor neesențiale în UE, ca parte a eforturilor sale de a combate și a împiedica răspândirea continuă a coronavirusului în Europa, a anunțat președintele Comisiei, Ursula von der Leyen, potrivit Digi24.

„Cu cât călătorii sunt mai puțini, cu atât mai mult putem controla răspândirea virusului, prin urmare, după cum tocmai am informat partenerii noștri din G7, propun șefilor de stat și de guvern, o restricție asupra călătoriilor neesențiale către Uniunea Europeană”, a menționat von der Leyen într-o declarație video, pe contul ei de Twitter.

„Aceste restricții ar trebui să fie aplicate pentru o perioadă inițială de 30 de zile, care poate fi prelungită după cum este necesar”, a adăugat aceasta.

Cu toate acestea, Ursula von der Leyen a precizat că vor exista unele excepții de la restricții, inclusiv membrii de familie ai resortisanților europeni, personalul esențial, cum ar fi medicii și asistentele medicale, precum și persoanele care transportă mărfuri către Uniunea Europeană.

Propunerea va trebui aprobată de şefii de stat sau de guvern ai statelor membre, care vor discuta la rândul lor marţi în videoconferinţă.

Sursă: InfoPrut


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button