ActualitățiBasarabia

CORONAVIRUS // Primul deces în R.Moldova.

Distribuiți acest articol!

O femeie de 61 de ani din R.Moldova a murit din cauza coronavirusului. S-a întâmplat aseară, în jurul orei 3 noaptea, la Spitalul Clinic Republican. Este vorba despre cea de-a doua pacientă infectată cu virusul COVID-19. Aceasta revenise recent din Italia, anunțau pe 10 martie autoritățile. Localitatea de unde era originară femeia a intrat în carantină, susține managerul Spitalului Republican, iar mai mulți oameni care au contactat cu ea au fost, de asemenea, infectați, conform Deschide.md.

Potrivit acestuia, medicii au luptat timp de 4 zile pentru a-i salva viața. Pacienta s-a aflat la respirație dirijată timp de 2 zile și 2 nopți, iar moartea a survenit din cauza unui stop cardiac.

„Au fost 4 zile și 4 nopți de luptă pentru viața acestei paciente. Cu părere de rău, la ora 02:45, aceasta a cedat. A survenit un stop cardiac. Ea s-a aflat la respirație dirijată timp de 2 zile și 2 nopți, dintre care una și jumătate a fost la intubare. Medicii au lucrat respectând toate măsurile de protecție. (…) Bolnava, cu părere de rău, s-a aflat în sat timp de o săptămână după ce s-a întors din Italia. Din informațiile noastre, satul de unde este originară doamna este în carantină. Sunt foarte mulți bolnavi la supraveghere în acel sat. În stare critică nu este nimeni. Iată la ce duce nerespectarea regimului de autoizolare care i-a fost recomandat doamnei. Cu părere de rău, ea nu l-a respectat și mai mulți oameni au fost infectați”, a declarat Anatol Ciubotaru.

În același timp, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că femeia suferea de mai multe boli cornice, printre care diabet zaharat și tensiune arterială.

Autoritățile au anunțat primul caz de testare pozitivă pentru coronavirus pe 7 martie, atunci când o femeie de 48 de ani a revenit din Italia cu simptome. Aceasta a ajuns la Chișinău cu avionul. În cel de-al doilea caz este vorba de o femeie de aproximativ 60 de ani, care a revenit din Italia, după ce a fost într-o vizită la prietena ei.

În același timp, ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu a anunțat că 76 de persoane sunt suspectate de infectare cu virusul COVID-19. Dintre acestea, 14 sunt copii.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button