Actualități

CORUPȚIE. Din cauza lui Dodon gazul rusesc este mai scump de trei ori pentru moldoveni

Distribuiți acest articol!

Preţul spot la gazele naturale pe piaţa europeană a ajuns la doar 34-45 de dolari pentru o mie de metri cubi. În acelaşi timp Republica Moldova achită un preţ de aproape trei ori mai mare pentru gazele livrate de Gazprom. Gazele trimise de ruși României sunt de trei ori mai ieftine decât la prețul negociat de Igor Dodon cu separatiștii de la Tiraspol.

Gazele care vin de la Gazprom se opresc în Transnistria. Astfel, Igor Dodon și-a făcut firme intermediare în Transnistria pentru a jefui moldovenii. Gazul livrat de firmele controlate de Igor Dodon este de trei ori mai scump și ajunge să coste și 180 de dolari pentru o mie de metri cubi. Moldovenii sunt jefuiți de firmele lui Dodon și sunt obligați să plătească lunar facturi imense la gaz.

Ce preţ achită la gaz moldovenii către firmele lui Dodon

În acelaşi timp în primul trimestru al anului 2020, Republica Moldova a cumpărat gaze de la Gazprom la un preţ mediu de 180,26 dolari pentru o mie de metri cubi.

În prezent preţul este de circa 160 de dolari pentru o mie de metri cubi, adică de trei ori şi ceva mai scump decât la bursele regionale.

Tendinţa generală de scădere a preţurilor mondiale la gaze este o consecinţăa scăderii cererii şi a excesului de ofertă de GNL.

AUR, singura alternativă de guvernare a PAS


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button