MAGAZIN

Uzina de la Craiova va produce un nou model Ford

Distribuiți acest articol!

Pe lângă actualul EcoSport, Ford va produce la Craiova cel mai probabil un SUV, proiect in care vor fi investiți 200 milioane euro. Americanii vor urca spre 300.000 de mașini asamblate anual și se pregătesc să depășească Automobile Dacia, potrivit Digi24.

Noul vehicul se adaugă actualului SUV de clasă mică Ford EcoSport si motorului 1.0 EcoBoost, ambele produse deja la fabrica din Craiova. Noul model şi data de start a producţiei acestuia vor fi confirmate în apropierea momentului lansării acestuia.

Investiţia totală pe care Ford a implementat-o în operaţiunile sale de producţie din România – inclusiv cele 200 de milioane de euro anunţate astăzi – ajunge la aproape 1.5 miliarde de euro din 2008 încoace, momentul achiziţiei uzinei de la Craiova. În plus, Uzina de Asamblare a Vehiculelor a trecut recent prin îmbunătăţiri tehnice semnificative, mai mult de 550 de roboţi fiind instalaţi pentru a spori eficienţa şi calitatea în secţiile de Vopsitorie, Montaj General şi Caroserie.

Dacă în 2017 compania recruta pentru Craiova 1.800 de noi angajaţi, este de aşteptat ca planul de recrutări să fie unul şi mai puternic în 2018, având în vedere că de la o producţie anuală de 150.000, cât este estimată în 2018 se va ajunge la 300.000 cu al doilea model.

Acum uzina de la Craiova are peste 4.500 de salariaţi, cel mai ridicat număr din întreaga sa istorie.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button