Externe

Criză în Armenia. Protestatarii au închis strada din Erevan care duce spre aeroport

Distribuiți acest articol!

În această dimineață au fost închise mai multe străzi și trasee importante din Armenia. Locuitorii satului Paracar, la îndemnul liderului opoziției Nikol Paşinian, au închis strada din Erevan care duce spre aeroportul internațional. Reprezentanții instituțiilor de forță s-au îndepărtat de carosabil, fără a opri acțiunile protestatarilor.

Ieri, Parlamentul din Armenia a anunțat că va organiza o nouă şedinţă specială pe data de 8 mai, cu scopul de a alege un nou şef al Guvernului, după ce Nikol Paşinian nu a primit suficiente voturi pentru a deveni prim-ministru, a declarat marţi deputatul Ara Babloyan, scrie Mediafax cu referire la site-ul agenţiei Tass.

Ne vom întâlni din nou în şapte zile pentru a alege premierul ţării“, a declarat oficialul armean.

Membrii Parlamentului de la Erevan au votat la limită împotriva deciziei de numire în funcţia de prim-ministru a lui Nikol Paşinian. Liderul opoziţiei este singurul candidat prezentat pentru funcţia de premier.

Paşinian a declarat că începând cu ora 8.15 (ora României, 7.15), miercuri, suporterii săi vor bloca drumurile, căile ferate şi aeroporturile. Planificarea protestelor reprezintă un conflict între mişcarea iniţiată de Paşinian, care are mii de suporteri, şi partidul de conducere, care este determinat să păstreze puterea.

“Vom bloca străzile, aeroporturile, metroul, căile ferate, orice poate fi blocat. Dacă toată lumea participă la un act de protest, va fi o victorie completă a oamenilor din Armenia. Efortul nostru este unul non-violent, este un protest pacifist“, a declarat Paşinian susţinătorilor săi.

Premierul Serzh Sarksyan a anunţat săptămâna trecută că va renunţa la funcţie pe fondul protestelor naţionale.

Paşinian, un fost jurnalist în vârstă de 42 de ani, care a fost închis timp de doi ani, este considerat singurul candidat potrivit în funcţia de premier.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button