MAGAZIN

Cu ambulanța, de la Iași la Chișinău. Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași trece Prutul

Distribuiți acest articol!

Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași trece Prutul. Un număr impresionant de tineri s-au arătat interesați de activitatea acestuia în România și s-au înscris în rândurile voluntarilor. În următoarele două săptămâni filiala de la Chișinău își va începe activitatea, iar voluntarii vor putea oferi servicii medicale pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Directorul General al Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași, Marius Grațian-Benchea, a declarat pentru 10TV că, în primă fază, este preconizată promovarea masivă a donării de sânge, care va avea loc pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

“Vom introduce cursurile de prim ajutor medical, care inițial o să le desfășurăm în liceele și școlile din raza Chișinăului. Ulterior, proiectul va fi extins pe întreg teritoriul Republicii Moldova”,  ne-a precizat Marius Grațian-Benchea.

Această inițiativă este neobișnuită, dar binevenită într-un stat în care serviciul medical are o sumedenie de probleme. Marius Grațian-Benchea a spus că își dorește să aducă în Republica Moldova cea mai bună tehnologie medicală, să arate că se pot face lucruri bune și cu bani puțini.

“La moment, la Chișinău activăm doar pe internet, însă în decurs de două săptămâni vom avea o locație și în municipiu. Prioritar pentru noi, acum, este recrutarea voluntarilor care vor activa în această instituție”.

Conform celor spuse de Marius Grațian-Benchea, punctul culminant al activității Serviciului Voluntar de Ambulanță la Chișinău va fi punerea în circulație a 5 ambulanțe cu personal specializat, care va oferi servicii medicale private de urgență. Serviciul Voluntar de Ambulanță din Iași este singura de acest gen, din România. A fost fondat în 2017, de către 40 de voluntari care au plecat de la o altă insituție unde se ocupau cu acordarea primului ajutor. Serviciului voluntar de ambulanță a realizat diferite programe de informare publică – timp de 7 luni au reușit să mobilizeze aproximativ 3000 de ieșeni și 103 voluntari.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button