Actualități

Cu ce mașini de lux se plimbă candidații BECS? Mercedes, Audi sau Skoda Superb

Distribuiți acest articol!

Candidații BECS care aspiră la un fotoliu de deputat în Parlament au scos la iveală automobilele de lux sau nu dețin nici un vehicul, cel puțin asta reiese din declarațiile de avere și interese de avere pentru perioada 2019-20121, transmite Realitatea.md.

Vladimir Voronin

Comunistul Vladimir Voronin, fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova care indică că a ridicat un salariu de peste 78 de mii de lei, în 2019 de la legislativ, deține în proprietatea sa doar un automobil fabricat în 2009.

Este vorba despre un Audi A8, cumpărat în 2017 la un preț de 10 000 de euro.

În prezent, un Audi A8, produs în 2008 și până în 2010, ajunge să coste în Republica Moldova și până la peste 20 de mii de euro.

Igor Dodon

Între timp, fostul președinte al țării, în prezent liderul Partidului Socialiștilor din Moldova, Igor Dodon este gol-goluț.

În declarația depusă la Comisia Electorală Centrală, Dodon nu indică niciun automobil.

Coincidență sau nu, însă la scrutinul prezidențial, liderul PSRM, a utilizat în campania electorală un automobil Skoda Superb nou, care pe piață valorează peste 30 de mii de euro.

Mașina însă nu a fost indicată în rapoartele financiare depuse la Comisia Electorală Centrală.

„Este luată în arendă de către stafful electoral”, a declarat atunci Igor Dodon.

Zinaida Greceanîi

În schimb, colega de bloc, președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi nu se plimbă pe jos! Greceanîi indică că are în proprietatea sa două automobile, produse în 1999 și 2006. 

Este vorba despre un microbuz Volkswagen LT 28 achiziționat în 2011 la un preț de doar 2 500 de euro.

La fel, Greceanîi indică în declarația depusă la CEC că a cumpărat în 2015 o Honda CRV, fabricată în 2006. Candidatul la parlamentare însă nu indică valoarea automobilului.

În prezent, pe piața auto din Moldova, un astfel de automobil variază între 6 000 și 10 000 de euro.

Vlad Batrîncea

Politician, jurist și deputat în Parlamentul Republicii Moldova din decembrie 2014, Vlad Batrîncea susține că nu are nicio mașină.

Cel puțin asta reiese din declarația sa pe venit depusă la CEC. Asemeni colegului de partid, Igor Dodon, socialistul indică doar un apartament.

Oleg Reidman

Un automobil în proprietate are și membrul fruntaș al Partidului Comuniștilor, în prezent, candidat pe listele electorale al Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, Oleg Reidman.

Deputat în Parlamentul Republicii Moldova în patru legislaturi consecutive, Reidman declară la CEC că deține un Crossover Mercedes, fabricat în 2019.

Pentru acest bolid de lux, politicianul ar fi achitat anul trecut peste 54 000 de euro.

De asemenea, Reidman a informat CEC despre faptul că în perioada 2019 – 2020 a vândut un BMV X6, din urma căruia ar fi încasat nici mai mult, nici mai puțin decît 480 de mii de lei.

Bogdat Țîrdea (Bogdan Țîrdea)

Socialistul Bogdan Țîrdea, se bucură și de el de o mașină de lux. În declarația sa de avere, Țîrdea indică că are un autoturism Mazda CX5, fabricat în 2014, pe care l-a și cumpărat în același an.

Pentru bolid, membrul PSRM ar fi achitat 22.000 de euro.

În același timp, deși nu a indicat la CEC, socialistul susține că de la începutul anului curent a vândut un automobil, din urma căruia a încasat 281 de mii de lei. Acesta nu indică modelul autoturismului și nici anul fabricării.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button