Actualități

Cu ce se ocupă consilierii lui Dodon? Strâng declarații anti unire prin satele Republicii Moldova

Distribuiți acest articol!

Consilierii președintelui Igor Dodon sunt puși să strângă declarații care ar susține statalitatea molodvenească prin satele Republicii Moldova.

Dacă de dimineață, Igor Dodon anunța că o primă declarație care ar susține statalitatea Republicii Moldova a fost semnată de 8 din 13 consilieri locali din satul Sadova, acum acesta anunță că alte 21 de localități au semnat asemenea declarații.

Mai mult, purtătorul de cuvânt al președintelui, Ion Ceban, se pare că este responsabil de colecatrea acestora. Acesta a plasat acum câteva minute pe rețelele de socializare un mesaj în care se menționează că: ”Deja 21 de localități, inclusiv 4 orașe, au adoptat Declarația de condamnare a acțiunilor care vin să submineze independența, suveranitatea și integritatea teritorială a țării. Sîntem siguri că cetățenii Republicii Moldova în mare măsură sînt adevărați patrioți ai țării, cred în viitorul țării și se mobilizează atunci cînd cineva încearcă să se impună altfel.

Acestea au fost plasate toate într-un document numit ”Declarații anti-unirea”, iar analiza documentului îl arată implicat în colectarea declarațiilor și pe consilierul municipal din partea Partidului Socialiștilor, Stanley Vartanian. 

Reamintim că, săptămâna trecută Igor Dodon i-a cerut secretarului Consiliului Suprem de Securitate să meargă să discute cu primarii și consilierii care au semnat declarații de Unire cu România. Până în acest monent au fost semnate 12 declarații de Unire, ca un simbol de recunoaștere a apartenenței la România Mare în anul în care se împlinesc 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România. 


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button