10TV

Joe Biden avertizeză Rusia: se va confrunta cu consecinţe „puternice şi semnificative” dacă se angajează în activităţi nocive

Distribuiți acest articol!

Președintele Statelor Unite, Joe Biden a avertizat Rusia că se va confrunta cu consecinţe „puternice şi semnificative” dacă se angajează în activităţi nocive. Declarația a fost făcută la sosirea președintelui american, la bordul US Air Force One, la baza aeriană britanică Mildenhall, este primul turneu în străinătate pe care președintele american îl face de la preluarea mandatului. La finalul turneului, Joe Biden se va întâlni la Geneva cu președintele rus, Vladimir Putin.

„Particip la G7, la reuniunea ministerială NATO şi apoi mă întâlnesc cu domnul Putin pentru a-i spune ce îmi doresc ca el să ştie”, a declarat Joe Biden.

„Nu căutăm un conflict cu Rusia. Vrem o relație stabilă și previzibilă, dar sunt clar: Statele Unite vor răspunde într-un mod puternic și semnificativ dacă guvernul rus se angajează în activități nocive”, a declarat Biden.

Joe Biden a mai declarat că este hotărât să reconstruiască legăturile transatlantice şi să reformuleze relaţiile cu Rusia după patru ani dificili sub conducerea fostului preşedinte Donald Trump, care a adus la tensionarea relaţiilor dintre SUA și aliaţii săi.

Joi, preşedintele american are planificată o discuţie în Cornwall cu premierul britanic Boris Johnson. După ce va participa timp de trei zile la summit-ul G7, Joe Biden şi soţia sa, vor fi primiţi de Regina Elisabeta la Castelul Windsor.

Turneul european al preşedintelui SUA se încheie cu întrevederea de la Geneva cu omologul rus Vladimir Putin.

Întâlnirea dintre Joe Biden și Vladimir Putin va fi la Geneva, aceasta reprezintă o oportunitate de a comunica direct cu liderul rus îngrijorările americane cu privire la subiecte precum atacurile cu viruşi de tip ransomware provenind din Rusia, sauagresiunea Moscovei împotriva Ucrainei.

Întâlnirea față în față dintre Joe Biden și Vladimir Putin vine în contextul unor relații din ce în ce mai tensionate cu Rusia, după evenimentele recente – deturnarea avionului în Belarus, comportamentul agresiv al Rusiei la granițele Ucrainei, precum și otrăvirea și încarcerarea disidentului Alexei Navalnîi.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button