Actualități

Cum arată pădurea din Orhei arendată de o firmă afiliată lui Voronin

Distribuiți acest articol!

Fostul dictator al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, deține prin intermediul unei firme o pădure de 700 de hectare în raionul Orhei.

Cum arată pădurea din Orhei arendată de o firmă afiliată lui Voronin

Porci sălbatici și domestici, căprioare, stupi, alei iluminate, două lacuri și casă de odihnă a vânătorilor. Toate acestea se regăsesc în pădurea Țiganca din raionul Orhei, ce se întinde pe o suprafață de circa 700 de hectare și care a fost dată în arendă pentru 49 de ani, de către Agenția de Stat „Moldsilva” unei companii afiliate familiei Voronin. Deși moșia este înconjurată de sârmă ghimpată, în ziua în care am vizitat teritoriul, porțile erau deschise, potrivit Tv8.md.

La scurt timp, l-a întâlnit pe pădurar. De la el am aflat că Vladimir Voronin a fost aici nu demult. În luna decembrie, când era deschis sezonul vânatului la mistreț. Pentru ca fostul președinte să aibă ce vâna, firma arendașă are grijă să aducă hrană animalelor.

Între timp, unii săteni din localitatea Trebujeni, situată la câțiva kilometri distanță de pădurea arendată, se plâng că nu au acces pe teritoriu și sunt de părere că, în 2008, autoritățile statului au comis o nedreptate atunci când au autorizat chiria.

Nu am fost pe acolo mulți ani, de când s-a făcut stăpân el acolo. – Oamenii nu au acces acolo? – Nu, doar când se duc la tăiat pădurea”.

AUR, singura alternativă de guvernare a PAS


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button