Actualități

Cum va arăta viitorul Parlament? Supozițiile lui Candu

Distribuiți acest articol!

Cred că după alegeri pe reprezentativitatea și legitimitatea Parlamentului nu va mai putea specula nimeni. Parlamentul este o arenă politică, iar schimbarea care a fost făcută în sistemul electoral va permite intrarea în politică a unor noi personalități“, a declarat  preşedintele Parlamentului Andrian Candu într-un interviu pentru agenţia IPN, fiind întrebat despre cum va arăta Parlamentul după alegerile din 2018.

Vă amintesc că sistemul electoral proporțional a fost o măsură temporară aprobată într-o situație excepțională, dar care în urma unor jocuri politice s-a transformat în permanență. Alegerile au fost și vor fi libere și corecte, cetățenii au putut și vor putea să aleagă și să fie aleși, oamenii au putut și vor putea liber să-și exprime poziția”.

Andrian Candu a mai spus că, indiferent de miopia politică a unora, Republica Moldova este și rămâne un stat democratic, ”iar noi, cetățenii acestei țări, suntem și vom rămâne oameni liberi care își administrează țara și soarta conform propriilor alegeri și năzuințe”.

Sursa foto: Facebook

Sursa: IPN

 

 

 


Distribuiți acest articol!

2 Comments

  1. Eu as vrea sa vad un parlament ales direct de oameni, dar nu partide cu oameni bogati si care nu cunosc cum sa conduca tara.

  2. Cel mai bun Parlament e considerat primul, ales prin vot mixt. Deci anul 2018 poate genera o schimbare pozitivă pentru cetățeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button