Actualități

Curtea de Apel a decis!

Distribuiți acest articol!

Curtea de Apel a decis de a nu valida rezultatele alegerilor locala noi din Chișinău. Andrei Năstase a venit cu o reacție în sala de instanță, strigând „Rușine”. Liderul PPDA îndeamnă cetățenii să iasă în stradă pentru proteste.

Amintim că, ședința de judecată în legătură cu hotărârea de invalidare a alegerilor locale noi a fost întreruptă pentru că avocatul lui Andrei Nastase, Dumitru Pavel, a cerut recuzarea completului de Judecată.

Aceasta după ce primarul ales Andrei Năstase a solicitat completului de magistrați în frunte cu Vladislav Clima să justifice de ce au admis apelurile unor persoane care nu au fost participanți în procesul de la Judecătoria Chișinău.

Reamintim că, Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Centru, a luat decizia de a nu valida rezultatele alegerilor locale noi din Chișinău în seara zilei de 19 iunie. În decizia motivată a hotărârii se menționează că atât Andrei Năstase, cât și contracandidatul său, Ion Ceban, au făcut agitație electorală în ziua alegerilor, acțiune inadmisibilă potrivit Codului Electoral. Ambii candidați, prin intermediul live-urilor pe rețelele de socializare au îndemnat alegătorii să iasă la vot. Chiar dacă nu au menționat cu cine anume să voteze, instanța a decis că aceste acțiuni au avut un impact semnificativ asupra opțiunii alegătorului.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button