Actualități

Dan Dungaciu: Voturile unioniștilor împreună cu voturile PAS vor crea o majoritate în viitorul Parlament

Distribuiți acest articol!

„Ca să obții votul de 50 la sută pro-european, la nivel de partid, trebuie sa acumulezi toate voturile legate de Europa într-un fel sau altul. La capătul din dreapta sunt voturile unioniștilor, care sunt cei mai pro-europeni prin virtutea faptului că ei vor direct în Uniunea Europeană, fără ca să mai treacă prin testele integrării”, a declarat Dan Dungaciu în emisiunea „Europa azi”, de la TVR.

„Dacă te duci prea spre centru-stângă și crezi că ai automat voturile unioniste în buzunar, s-ar putea să le pierzi, dacă te duci prea spre dreapta-unionistă, s-ar putea să pierzi voturile centrului. Este un joc foarte complicat pentru un partid să ia 50%, spune analistul.

Astfel, Dan Dungaciu consideră că PAS a spus-o foarte înțelept – vrem ca unioniștii să se unească și îi încurajăm s-o facă. Mesajul politic indirect era că nu merită să-ți rispești voturile pentru unioniști că nu sunt uniți, deci mai bine să voteze PAS. Dacă se întâmplă un tip de unificare cât de cât consistentă la Chișinău în jurul unui proiect unionist, s-ar putea ca să fie nevoie de voturile unioniștilor în viitorul Parlament ca împreună cu voturile PAS ca să facă o majoritate.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button