MAGAZIN

Dăncilă și Filip: România rămâne cel mai consecvent susținător al Republicii Moldova

Distribuiți acest articol!

România a fost și va rămâne cel mai consecvent susținător al Republicii Moldova. Dezvoltarea dialogului bilateral este un obiectiv strategic. Declarații în afect sens au făcut șefii celor două executive, marți, în cadrul unei conferințe de presă la Chișinău. Pavel Filip și Viorica Dăncilă au comunicat că, în prima jumătate a acestui an, va fi organizată o ședință comună a guvernelor, la care se vor discuta, printre altele, și proiecte propuse pentru a fi finanțate din contul creditului nerambursabil oferit de România Republicii Moldova în 2015, transmite IPN.

Premierul României, Viorica Dăncilă, a declarat că relația României cu Republica Moldova rămâne una specială. România va continua, ca și până acum, să susțină Republica Moldova în procesul de integrare europeană. Pentru ședința comună a guvernelor, executivul de la Chișinău trebuie să pregătească o listă a proiectelor prioritate care necesită investiții, astfel că să fie debursate cele 60 de milioane de euro disponibile din creditul nerambursabil de 100 de milioane de euro acordat încă în august 2015.

Premierul Republicii Moldova Pavel Filip a declarat că autoritățile de la București au susținut necondiționat reformele interne ale Republicii Moldova și pe cele de asociere la valorile europene. În cadrul întrevederii cu omologul român s-a convenit asupra consolidării parteneriatului strategic, pentru ca relațiile bilaterale să fie excelente.

Pavel Filip a mai spus că România ocupă prima poziție în rândul statelor cu cele mai multe investiții în Republica Moldova. Întreprinderile cu capital românesc sunt cele mai numeroase pe piața moldovenească. Premierul și-a exprimat speranța că proiectul privind interconectarea la sistemul de gaze românesc, care este în plin proces de realizare, va fi finalizat cât mai curând, iar securitatea energetică a Republici Moldova să fie asigurată la un nivel înalt.

În cadrul vizitei în Republica Moldova, prim-ministrul României Viorica Dăncilă, are programate întrevederi cu președintele Parlamentului Andrian Candu. Șefii de guverne vor participa la o întâlnire cu reprezentanți ai Euroregiunii Siret-Prut-Nistru și vor inaugura Asociația Investitorilor Români din Republica Moldova.


Distribuiți acest articol!

2 Comments

  1. România mai demonstrează odată că este principalul nostru partenr strtegic ceea ce ne duce la gândul că relațiile cu statul vecin trebuiesc atât dezvoltate cât și consolidate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button