MAGAZIN

De astăzi, Republica Moldova va avea Ambasadă în Dubai. Clădirea arată impresionant

Distribuiți acest articol!

Începînd cu ziua de astăzi, la Dubai își deschide porțile Ambasada Republicii Moldova. Timp de trei zile, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, întreprinde o vizită de lucru în Emiratele Arabe Unite (EAU), pentru a asigura bună desfășurare a inaugurării instituției.

Agenda de lucru a Ministrului Ulianovschi, include ceremonia de inaugurare a misiunii diplomatice, programată pentru astăzi, data de 10 mai, ora 19.30, în capitala Abu Dhabi. Mai include un șir de întrevederi bilaterale cu membrii Guvernului EAU, oficiali de diferit rang din emiratele Dubai și Abu Dhabi, participarea la Forumul economic moldo-emirian, precum și o reuniune cu conaționalii stabiliți în acestă țară. În cadrul discuțiilor vor fi abordate aspectele extinderii dialogului politic între Republica Moldova și Emiratele Arabe Unite, intensificarea relațiilor comercial-economice, culturale, juridice, etc.

Relaţiile diplomatice între Republica Moldova şi Emiratele Arabe Unite au fost stabilite la 21 decembrie 1995, fiind semnate în prezent 7 tratate bilaterale. Conform datelor Biroului Naţional de Statistică, în anul 2017 volumul exporturilor moldoveneşti în Emiratele Arabe Unite a însumat 2,47 mln de dolari, iar volumul importurilor a constituit 1,89 mln de dolari.

Sursa: noi.md


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button