Actualități

De ce PAS abandonează electoratul unionist (40%). Cine îi va reprezenta pe românii din R. Moldova și diaspora

Distribuiți acest articol!

Cu mult înaintea începerii campaniei electorale, a devenit clar că PAS v-a abandona electoratul românesc cu viziuni unioniste. 

„Noi am discutat lucrul acesta cu partenerii din Parlament și cu cei din opoziția extraparlamentară și le-am spus foarte bine: spre exemplu, pentru unioniști – ar fi bine ca unioniștii să se grupeze într-un pol. PAS, cel mai probabil, în opinia mea, va merge singur la aceste alegeri anticipate”, a declarat Igor Grosu în ianuarie anul curent. 

PAS își dorește să fie votat de unioniști, dar să meargă în campanie cu un mesaj, în esență anti-unionist și anti-național.

50% din moldoveni ar vota pentru Unire

În aceasă lună, IMAS a publicat un sondaj din care aflăm că 50% din moldoveni sunt gată să voteze pentru unire. Contrar oricărei logici electorale, candidații PAS au lansat în spațiul public zeci de mesaje care nu fac altceva decât să antagonizeze electoratul românesc/unionist. Mai întâi, chiar Președintele de facto al PAS, M. Sandu ne povestește din UE despre „moldovenii, ca popor”, după vine Popșoi și ne vorbește de „cei cu etnia româna și moldovenească”, Spânu repetă aberațiile lui Năstase despre „să nu vorbim despre geopolitică, să nu vorbim despre est și vest”, iar cireașa de pe tort este Natalia Davidovici, propagandistă rusă pusă  de PAS în vârful listei.

De ce PAS ignoră cel mai numeros electorat din R. Moldova – românii unioniști? Dacă ne uităm cum s-a votat la alegerile parlamentare din 2019, o să vedem că cel mai numeros electorat pe care PAS încearcă să-l atragă este cel al centriștilor care votau cu PDM. Din păcate PAS a decis să abandoneze interesele românilor unioniști, în favoarea „stataliștilor centriști”.

Națiunea civică moldovenească – cea mai mare diversiune a rușilor după războiul din Transnistria

Trebuie să definim așa-zisa „națiune civică moldovenească”, pe care tot mai insistent ne-o bagă pe gât rușii și nemții, printr-o parte a așa-numitei societăți civice moldovenești. Cred că oricât de mult s-ar încerca camuflea cu valori europene a acestui produs din laboratoare străine, de la această idee va mirosi urât a stalinism.

Din câte vedem, esența „națiunii civice” constă în negarea apartenenței românilor din Basarabia la națiunea română și diluarea românilor într-un melanj găgăuzo-transnistrean de sorginte sovietică, care ar da naștere unui nou tip de homo sovieticus, fără o identitate clară.

Acest „om nou”, pe care-l putem numi homo moldovanus trebuie să fie românofob (de tip Davidovici/Popșoi). De aceea crearea așa-zisei „națiuni civice moldovenești” este cea mai mare diversiune lansată de Rusia împotriva R. Moldova, după războiul din Transnistria. Misiunea strategică a acestei diversiuni este de a legitima existența unui stat și a unei societăți create prin pactul încheiat dintre Stalin și Hitler.

„Unionism”… civic?

Țîcu continuă și astăzi, atacurile neprovocate la adresa AUR, într-un interviu pentru portalul EuropaLiberă (susținător deschis al națiunii civice moldovenești), acesta ne vorbește despre „unionism luminat”. Într-un interviu pentru presa din București, unde iarăși ataca AUR, acesta gafează impardonabil: „Noi, PUN, am propus un unionism luminat, un unionism tuturor cetățenilor Republicii Moldova, nu doar românilor cum încearcă să pretindă alte curente sau alte partide sau alte mișcări unioniste”. Practic, Țîcu vrea să facă unirea cu românofobii din Găgăuzia și Balți sau cu „moldoveniștii civici”, nu putem decât să-i urăm succes, dar cine va reprezenta în Parlament ROMÂNII din Basarabia?

Alianța pentru Unirea Românilor este unica forță politică din spațiul românesc care aspiră deschis la unirea românilor. Presa din R. Moldova, afiliată PAS, a pornit o campanie de manipularea în care ignoră deliberat programul oficial al AUR: „Alianța pentru Unirea Românilor își propune să fie rezultatul unificării forțelor românești care urmăresc să servească interesele poporului român și să ajungă să legifereze și să guverneze pentru aceste interese”.

Ioana Crețu, Franța


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button