MAGAZIN

De unde are Kim Jong-un bani de BOMBE NUCLEARE? Secretele economiei Coreii de Nord

Distribuiți acest articol!

Coreea de Nord reuşeşte să-şi finanţeze programele militare, inclusiv dezvoltarea de rachete balistice şi arme nucleare, în ciuda numeroaselor sancțiuni economice, potrivit economica.net.

Economia nord-coreeană a crescut, anul trecut, cu 3,9%, aceasta fiind cea mai puternică creştere economică din 1999, potrivit datelor Băncii centrale din Coreea de Sud.

 La creșterea economică a țării contribuie și reţeaua de furnizori care alimentează forţele armate, producţia de componente pentru rachete balistice şi activitatea economică din jurul programului nuclear.

Din 2013, în Coreea de Nord au apărut peste 400 de pieţe autorizate oficial, cu mai mult de 600.000 de standuri sau tarabe, pe lângă nenumărate talciocuri “ilegale”, care au ajuns să genereze până la 90% din veniturile gospodăriilor.

Coreea de Nord face obiectul sancţiunilor economice din 2006, când a derulat primul test nuclear din istorie, iar măsurile au fost înăsprite de la un an la altul, pe măsură ce regimul de la Phenian a continuat testele cu rachete balistice şi arme atomice.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button