ActualitățiRomânia

Decizie neașteptată! Gheorghe Duca și-a anunțat demisia din fruntea Academiei de Științe

Distribuiți acest articol!

Președintele Academiei de Științe a Moldovei (AȘM), Gheorghe Duca, și-a anunțat astăzi demisia din funcție, în cadrul ședinței Guvernului.

Anunțul lui Gheorghe Duca a venit după ce a și-aprezentat raportul de activitate din fruntea AȘM în fața miniștrilor.

Pe parcursul mandatului meu, știința a devenit o prioritate în R. Moldova”, a spus Gheorghe Duca, amintind că a activat timp de 17 ani în Guvern în calitate de ministru al Mediului și președinte al AȘM.

Nu am renunțat la idealurile mele, indiferent de culoarea politică a guvernărilor”, a mai spus Duca, subliniind aportul AȘM la semnarea de către R. Moldova a Acordului de asociere cu UE.

Premierul Pavel Filip i-a acordat lui Gheorghe Duca Diploma de gradul I, cea mai înaltă distincție a Guvernului, „pentru activitate bună și de lungă durată în Guvern”.

Menționăm că Guvernul Filip a demarat în anul trecut o reformă a Academiei de Științe a Moldovei, iar astăzi a aprobat trecerea Universității Academiei de Științe a Moldovei și al Liceului Academiei de Științe a Moldovei în subordinea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Omul de științe Gheorghe Duca a fost ales în anul 1998 deputat pe listele „Alianței Braghiș”, iar pe 19 aprilie 2001 a fost numit în funcția de Ministru al Ecologiei, Construcțiilor și Dezvoltării Teritoriului în primul Guvern condus de Vasile Tarlev. În calitate de ministru, Gheorghe Duca nu a votat pentru schimbarea denumirii obiectului de studii „limba română” în „limba moldovenească”.

Gheorghe Duca a fost ales în fruntea AȘM prima dată în februarie 2004, iar în 2007 a fost ales membru de onoare al Academiei Române.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button