ActualitățiIMPORTANTE

Declarații în Exclusivitate. Floreni, raionul Anenii Noi a votat Declarația de Unire

Distribuiți acest articol!

A 16-a localitate a spus ”DA” UNIRII și a semnat Declarația prin care își oficializează dorința de a reveni la Patria Mamă – România.

Declarația a fost semnată atât de primarul de Floreni, Alexandru David , cât și de consilierii locali și cetățeni din localitate. Semnatarii documentului îşi exprimă bucuria de a sărbători împreună cu românii de pretutindeni Centenarul Marii Uniri şi „adeziunea la valorile naţionale şi democratice ale spaţiului cultural românesc”.

Primarul localității Floreni, Alexandru David a declarat pentru 10 TV că este un eveniment major la care este mândru că a participat și fiecare localitate din Republica Moldova trebuie să urmeze acest exemplu. ”Motivul pentru care a fost semnată Declarația de Unire este unul simplu, suntem cetăţeni români, sunt o sută de ani de la Marea Unire. Noi am făcut parte din trupul ţării şi am fost dezmembraţi prim Pactul Ribbentrop-Moltotov şi vrem să revenim la Patria Mamă. Pe 7 noiembrie 1989 în Piaţa Marii Adunări Naţionale, la Institutul de Medicină am oprit tancurile armatei ruse. Eu sunt cetăţean român cu patru paşapoarte din 93′. De ce să-mi fie frică dacă Dodon nu-și onorează obligațiuninile de președinte și nu respectă constituția. Ce poate să ne facă Igor Dodon? Să ne ducă în Siberia? Aceste este dreptul nostru științific, istoric și nici nu se discută! Ce poate să facă, să mă de-a afară din Primărie? Las-o să o facă, nu ne ținem noi de aceste scaune. Salvarea și unica soluție este UNIREA cu Patria Mamă – România”, a declarat edilul Alexandru David, primar de Floreni, raionul Anenii Noi.

Începând cu 23 ianuarie, localitățile care au votat unirea cu România sunt:

1. Parcova (Edineț);
2. Ulmu (Ialoveni);
3. Bardar (Ialoveni);
4. Ruseștii Noi (Ialoveni);
5. Puhoi (Ialoveni);
6. Văsieni (Ialoveni);
7. Feștelița (Ștefan Vodă);
8. Opaci (Căușeni);
9. Gotești (Cantemir);
10. Săseni (Călărași);

11. Nișcani (Călărași);

12. Sărătenii Vechi (Telenești);

13. Grătiești (Municipiul Chișinău);

14. Boghiceni (Hîncești);

15. Codreanca (Strășeni).


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button