10TVActualități

Declarațiile de milioane de lei ale socialiștilor: Dodon, Greceanîi, Batrîncea și Voronin

Distribuiți acest articol!

La 11 iulie curent, cetățenii din Republica Moldova își vor exercita votul pentru noul Parlament. Comisia Electorală Centrală a înregistrat pentru scrutin 23 de candidați, dintre care 20 de partide politice, două blocuri electorale și un candidat independent. Candidați socialiști au declarat pensii și averi de mii de lei.

Vladimir Voronin, membrul PCRM, potrivit declarației de avere are o pensie de peste 17 mii de lei, deține 7 terenuri, patru clădiri și construcții, un automobil Audi A8, din 2009, care este cotat la 10 mii de euro și 15 conturi bancare.

Igor Dodon, membrul PSRM declară pentru anul trecut de la Președinție un salariu de 321 207 mii de lei, plus salariul soției, Galina Dodon – 377 850 de lei de la Exclusiv Media SRL, o casă de locuit de peste 2 milioane de lei, precum și interese în cadrul unor fundații sau asociații.

Zinaida Greceanîi, candidată PSRM pe lista BECS indică în declarația de avere și interese personale un salariu primit anul trecut pentru funcția de președintă a Parlamentului – aproape 183 de mii de lei, compensații în sumă de 31 500 de mii de lei de la Parlament, pensia de 142 de mii de lei, ceea ce reiese că ridică o pensie de aproape 12 mii de lei lunar, două terenuri, două case de locuit, două mașini și unele interese în cadrul PSRM.

Vlad Batrîncea, candidat PSRM pe lista BECS declară în calitate de vicepreședinte al Parlamentului și deputat un salariu pentru anul trecut de 212 606 de lei, adică peste 17 700 de lei lunar. Anul trecut Batrîncea a vândut un apartament contra sumei de 20 de mii de euro, a mai primit o indemnizație de la Parlament în sumă de 183 690 de lei, deține în proprietate un apartament dobândit în 2019, care ar costa 890 de mii de lei, are un credit de 500 de mii de lei, luat de la o bancă, este fondatorul Gărzii Tinere a PSRM și secretar executiv al acestei formațiuni.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button