MAGAZIN

Delegația MAI se află într-o vizită de lucru în SUA

Distribuiți acest articol!

În perioada 15-20 mai, delegația Ministerului Afacerilor Interne (MAI) împreună cu reprezentanții Ambasadei SUA la Chișinău efectuează o vizită de lucru în Washington, SUA. Din delegația MAI fac parte ministrul Alexandru Jizdan, viceministrul Dorin Purice și șeful IGP, Alexandru Pînzari.

Ieri, 15 mai 2017, ministrul Alexandru Jizdan a avut întrevederi cu Directorul Oficiului Europa, Eurasia și Asia, al Biroului Internațional de Combatere a Drogurilor și al Organelor de Drept (INL), al Departamentului de Stat SUA, Cari Enav.

Subiectul de bază al discuțiilor a fost reforma poliției și suportul Ambasadei SUA la Chișinău în diferite proiecte.

Un alt subiect al discuțiilor l-a constituit progresele obținute în implementarea suportului bugetar privind implementarea VLAP în Acordul de Asociere cu UE, iar viceministrul Dorin Purice a prezentat informații cu privire la echipa de Proiect pentru implementarea suportului bugetar în procesul de dezvoltare a poliției, dar și despre cooperarea cu societatea civilă și necesitatea creșterii numărului de femei în poliție.

Amintim că în perioada vizitei oficiale, membrii delegației vor avea întrevederi cu mai mulți oficiali din cadrul Departamentului de Stat ale SUA și cu reprezentanți din domeniul aplicării legii.

Autor: Elena Zdorovețchi


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button