10TVActualitățiBasarabiaIMPORTANTERomânia

Deputat de la Alba: Cetățeni români, batjocoriți de Plahotniuc și Dodon pentru că vor Unirea

Distribuiți acest articol!

Deputatul de Alba, Florin Roman, solicită intervenția de urgență a Ministerului Afacerilor Externe în cazul celor 35 de cetățeni ai României care participă în Marșul Centenarului interziși la vama Leușeni.

35 de cetățeni români, printre care și minori, sunt blocați la intrarea în Republica Moldova, după circa 1200 de km în Marșul Unirii. În Anul Centenarului Marii Uniri, românii sunt batjocoriți de regimul Plahotniuc-Dodon, pentru simplu fapt că își doresc unirea tuturor românilor”, scrie Florin Roman pe Facebook. „În calitate de deputat de Alba, ales în Parlamentul României, solicit de urgență intervenția ministrului de externe, Teodor Melescanu”, mai precizează acesta.

Nu este singurul parlamentar care a reacționat față de abzurile comise de autoritățile de la Chișinău față de participanții la Marșul Centenarului. Clarificări și intervenții imediate din partea Ministerului Afacerilor Externe au cerut și deputații Daniel Gheorghe și Constantin Codreanu.

35 dintre participanții la Marșul Centenarului au primit luni interdicții de intrare pe teritoriul Republicii Moldova. Cel mai mic dintre aceștia are 6 ani și a venit din Strasbourg împreună cu mama lui și cu sora de 12 ani special pentru a merge pe jos până la Chișinău.

După ce și noaptea trecută au campat cu corturi în vama Albița, unioniștii încearcă din nou să treacă vama în Republica Moldova.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button