Actualități

Deputat liberal de la București: Procedura de redobândire a cetățeniei române este COMPLET BLOCATĂ

Distribuiți acest articol!

Autoritatea Națională de Cetățenie este o instituție nefuncțională, care trebuie reformată din temelii. Este declarația deputatului de la București, Matei Dobrovie, care susține că în prezent procedura de obținere a cetățeniei române este complet blocată. 

„Autoritatea Națională de cetățenie a reușit „performanța” să dea cetățenie română soției liderului separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, și unor deputați socialiști care înjură zilnic România. În prezent, procedura de redobândire a cetățeniei este complet blocată, după ce s-a deschis un dosar penal pentru faptul că mii de ruși și ucraineni au primit cetățenie ilegal, fără să li se verifice actele”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Dobrovie amintește despre cele peste 3 000 de persoane cu domiciliul în Rusia, care au vrut, brusc, să devină români în 2019, deși ANC nu face nimic pentru cei 40 000 de români din Transcarpatia, care „ar trebui să aibă acest drept de redobândire a cetățeniei”.

Acesta concluzionează că așa arată o instituție nefuncțională, care trebuie reformată din temelii, subliniind că va cere ANC „să retragă cetățenia română celor care în mod clar n-o merită, prin atacurile constante pe care le lansează împotriva României și a intereselor ei”.

 

https://infoprut.ro 


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button