ActualitățiBasarabia

Deputații au salarii de 15 mii de lei și mai multe beneficii

Distribuiți acest articol!

Cei 101 deputați care își vor ocupa locurile în noul Parlament timp de patru ani vor primi, lunar, un salariu de circa 15 mii de lei. La acesta se adaugă, însă, și alte beneficii și remunerații. Care sunt acestea aflați în cele ce urmează.

Pe lângă notorietate și responsabilitate, funcția de deputat vine la pachet cu un șir de beneficii și facilități, inclusiv financiare. Pe parcursul celor patru ani, cât durează un mandat deplin, din bugetul de stat curg milioane de lei în fiecare lună doar pentru întreținerea aleșilor poporului. Conform unui răspuns recent, pe care ni l-a oferit Secretariatul Parlamentului, salariul lunar al unui deputat este de circa 15 mii de lei.

Și nu în ultimul rând, aleșii poporului, în perioada de exercitare a mandatului, beneficiază și de pașapoarte diplomatice. La fel, odată ajunși în Parlament, deputații nu pot fi reţinuți, arestați, percheziţionați, cu excepţia cazurilor de infracţiune flagrantă, pentru că sunt protejați de imunitate parlamentară. Aceasta poate fi ridicată doar la solicitarea Procurorului general și doar cu votul majorității parlamentare.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button