ActualitățiBasarabia

Deputatul român, Dumitru Viorel Focșa, cere autorităților din R. Moldova și președintelui Maia Sandu să ia atitudine, în urma evenimentelor de la Varnița

Distribuiți acest articol!

Deputatul român Dumitru Viorel Focșa a asistat ca observator la evenimentele ce au loc, inclusiv la această oră târzie în noapte, în punctul de trecere ilegal de la Varnița instalat de separatiștii transnistreni. Parlamentarul român cere autorităților din Republica Moldova și președintelui Maia Sandu să asigure securitatea și integritatea susținătorilor și, membrilor AUR cărora nu li se permite accesul în teritoriul ocupat din estul Republicii Moldova.

„Îmi exprim îngrijorarea fața de evenimentele de la Varnița. Am fost astăzi acolo ca să mă asigur că nu se vor comite abuzuri. În această seară m-am convins că aceste abuzuri se comit. Solicit autorităților din Republica Moldova, cu precădere președintelui Maia Sandu, să asigure securitatea și integritatea susținătorilor și, membrilor AUR cărora nu li se permite accesul în teritoriul ocupat din estul Republicii Moldova. Libertatea reprezintă un drept constituțional. La acest moment cetățeni cu dublă cetățenie se află pe Nistru. Să nu uite cei de acolo că vorbim și de cetățeni ai României, stat membru NATO. Orice abuz și agresiune fizică nu va fi acceptată.”, a declarat deputatul român Dumitru Viorel Focșa.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button