Actualități

Deținuții sunt așteptați la urne pe 11 iulie la alegerile parlamentare

Distribuiți acest articol!

Peste 6.200 de deținuți sunt așteptați pe 11 iulie la urnele de vot. Datele privind numărul persoanelor aflate în custodia instituțiilor penitenciare au fost prezentate de Administrația Națională a Penitenciarelor.

„Menționăm faptul că actualmente, în cele 17 instituții penitenciare din țară, se dețin 6.233 de deținuți cu drept de vot, număr care poate suporta modificări”, menționează directorul ANP, Dorin Lișman, transmite la deschide.md.

„De asemenea, accentuăm faptul că Penitenciarele nr. 8 și nr. 12 din subordinea ANP sunt amplasate în zona de securitate în orașul Bender, iar realizarea acțiunilor orientate spre asigurarea drepturilor electorale în autoproclamata regiune transnistreană necesită o implicare și monitorizare aparte”, se mai menționează într-un demers semnat de Dorin Lișman.

În acest sens, reprezentanții ANP au solicitat Comisiei Electorale Centrale susținerea și implicarea în exercitarea constituțională a dreptului la vot pentru persoanele deținute, prin asigurarea instituțiilor penitenciare cu urne mobile.

Persoanele deținute pe baza unui mandat de arest până la pronunțarea sentinței judecătorești, persoanele condamnate la închisoare (privațiune de libertate) a căror sentință nu este definitivă, cele care execută o sancțiune contravențională sub formă de arest, persoanele condamnate la închisoare (privațiune de libertate) prin hotărâre judecătorească definitivă, aflate în instituțiile penitenciare, într-o localitate în care nu au înregistrare la domiciliu sau la reședință, pot vota fiind incluse în listele electorale suplimentare sau, după caz, în listele pentru votarea la locul aflării.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button