ActualitățiBasarabia

Dezideratul Unirii aduce românii acasă

Distribuiți acest articol!

DEZIDERATUL UNIRII ADUCE ROMÂNII ACASĂ

40 de ani trăiți în mediul american nu au reușit să “omoare” sentimentul apartenenței de neam. Se întâmplă în ziua de azi și e cazul dlui Michael Ovidiu Dediu, român stabilit de la vârsta de 10 ani, împreună cu familia, în Statele Unite ale Americii. Iar pentru  acest lucru au fost de ajuns câteva informații din mediul online despre Mișcarea Unionistă din România și Republica Moldova, care a luat turații în spațiul public din anul 2012.

Impresionat de curajul tinerilor implicați în această mișcare, dar și „abordat” de  amintirile bunicilor din Moldova din partea dreaptă a Prutului, acolo unde și-a petrecut vacanțele în copilărie, inclusiv „flancat” de nedumeririle de a descoperi în partea stângă a Prutului o altă Moldovă (Republica Moldova), Michael Ovidiu Dediu și-a dorit să vadă și să audă personal despre ce este vorba. Astfel, foarte curând a poposit pe aceste meleaguri, alăturându-se tinerilor, care cutreierau satele Republici Moldova pentru a duce adevărul în casele oamenilor.

Prima acțiune a fost Hora Quiest, caravana pe biciclete, organizată de Tinerii Moldovei, după care au urmat altele, printre ele și Caravana Unirii, organizată vara trecută de Unirea-ODIP. Iar toate aceste adevărate „pelerinaje” prin sate se încheiau/se încheie, de regulă, cu videoclipuri produse de compania Dediu Productions și postate pe rețelele de socializare, care devin imediat populare printre utilizatori. Scopul videoclipurilor constă în mediatizarea evenimentelor unioniste, capabile să înmulțească aderenții la cauza națională – Unirea Republicii Moldova cu România.

Asta da, revenire acasă! Bravo, Michael Ovidiu Dediu!

Află mai multe despre Michael Ovidiu Dediu în emisiunea Rostul Zilei din 30 ianaurie 2018 de la 10TV.

Rostul Zilei cu Maria Saharneanu

#RostulZilei cu Maria SaharneanuInvitați – Diana Marga, membru al companiei „Dediu Productions” și Michael. O. Dediu, director al companiei „Dediu Productions”Subiect: „Dediu Productions” – acțiuni concrete și profesionalism10tv.md/livehttp://www.privesc.eu/home/10tvMoldtelecom – poziția 22StarNet – poziția 36ARAX – poziția 24Sun Communications – 159

Publicată de 10tv.md pe Marţi, 30 ianuarie 2018


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button