Externe

Dialogul „sincer” dintre Macron și Putin

Distribuiți acest articol!

Emmanuel Macron, noul președinte al Republicii Franceze, l-a găzduit, în fastuosul palat de la Versailles, pe Vladimir Putin, președintele Federației Ruse. Cei doi au convenit să poarte un „dialog franc”, bazat pe sinceritate și respect. Au setat o agendă de discuții destul de încărcată: războiul din Siria, sancțiunile impuse Federației Ruse și relațiile franco-ruse. Vizita a fost un eveniment politic și mediatic nu doar pentru Macron, Franța și Uniunea Europeană, ci și pentru Vladimir Putin, care a devenit primul președinte care vizitează Franța de la învestirea lui Macron.

Macron l-a primit pe Putin cu toate onorurile, dar nu a ezitat să spună pe față cu ce nu este de acord, pe subiecte care l-au contrariat pe Putin: Ucraina, Siria, situația homosexualilor din Cecenia, Russia Today și legăturile cu Marine Le Pen, oponentul lui Macron în campania prezidențială.

Cei doi au recunoscut, de asemenea, necesitatea stringentă de organizare a unui summit împreună cu Berlin și Kiev, în vederea examinării situației din Siria și implementării acordurilor de la Minsk.

Opiniile și reacțiile analiștilor politici și agențiilor de presă sunt împărțite. O parte consideră că Macron a exagerat invitându-l pe Putin la Versailles, în timp ce altă parte consideră că vizita a fost un succes pentru abilitățile diplomatice ale lui Macron, care s-a comportat exemplar și onest.

 


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button