MAGAZIN

Diplomații ruși, declarați persona non grata în R. Moldova, au plecat la Moscova. Cine sunt ei

Distribuiți acest articol!

Diplomaţii ruşi declaraţi persona non grata au părăsit luni teritoriul Moldovei şi au revenit la Moscova. Informaţia a fost confirmată pentru INFOTAG de către surse din cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE).

Potrivit sursei citate din Republica Moldova au plecat Renat Anderjanov, Evghenii Ignatenko şi Vladimir Pahmutov.

Săptămâna trecută, pe 27 martie, MAEIE a anunţat că a luat decizia de a expulza trei diplomaţi ruşi. În comunicat se menţiona că “decizia autorităţilor Republicii Moldova vine drept solidaritate cu Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord şi urmare a concluziilor Consiliului European din 23-24 martie 2018, care califică atacul de la Salisbury drept o ameninţare la adresa securităţii colective şi a dreptului internaţional”.

Drept răspuns la expulzarea celor trei diplomaţi ruşi din Moldova, MAE al Rusiei a decis să expulzeze trei diplomaţi din RM. E vorba de consilierii Ambasadei Moldovei la Moscova, Petru Alexei şi Octavian Berzan, precum şi al doilea secretar pentru cultură, educaţie şi ştiinţă, Tatiana Tanasoglo. Aceştia trebuie să revină la Chişinău până la sfârşitul săptămânii.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button