MAGAZIN

DOC | VIDEO. Încă o localitate a votat Declarația de Unire cu România!

Distribuiți acest articol!

Încă o localitate și-a oficializat dorința de unire. Comuna Opaci din raionul Căușeni a semnat, astăzi, Declarația de Unire.

Amintim că, la 24 ianuarie, de Ziua Unirii Principatelor Române, localitățile Parcova din Raionul Edineț, Festelița din Ștefan Vodă, Bardar și Ruseștii Noi din raionul Iloveni au semnat declarații de unire prin care decid Unirea cu Țara-Mamă. Localitatea care a spart gheața a fost Parcova. În documentul adoptat de primarul comunei Parcova din raionul Edineț, Marcel Snegur, și de consilierii locali, se arată că „în numele locuitorilor Moldovei răsăritene în general și al cetățenilor satelor Parcova și Fântâna Albă în particular, în puterea dreptului istoric și dreptului de neam, pe baza principiului ca noroadele singure să-și hotărască soarta lor de azi înainte și pentru totdeauna, Consiliul Local al comunei Parcova, raionul Edineț, decide unirea cu Țara-Mamă, România”.

Gestul a fost o adevărată surpriză pentru toți românii. Semnarea declarațiilor a avut loc într-o zi istorică – când se împlinesc 159 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Fotografia postată de Sergiu Centenar Croitor.

 

Opaci a votat Declarația de Unire

Unirea face puterea. Încă o localitate și-a oficializat dorința de REÎNTREGIRE. Comuna Opaci din raionul Căușeni a semnat, astăzi, Declarația de Unire, asemănătoare cu Actul Unirii din 1918.

Publicată de 10tv.md pe Vineri, 26 ianuarie 2018


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button