Actualități

Dodon amenință ambasadorii occidentali: Îi voi expulza după alegeri

Distribuiți acest articol!

Președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, amenință ambasadorii occidentali, în frunte cu Dereck Hogan, cu expulzarea din Republica Moldova.

Asta deși, în perioada când a fost președinte, încerca să ”dreagă busuiocul” și să mimeze relații ”foarte bune” cu diplomații occidentali, lăudându-i pe alocuri.

”Dacă aveam acum un guvern plenipotențiar, atunci nu avea să se întâmple așa ceva. Dar după alegeri, atunci când noi vom câștiga și vom învesti guvernul nostru, va fi necesar de expulzat cel puțin un ambasador din Moldova. Nu vreau ca acum să apară teze că Dodon propune expulzarea ambasadorului american sau european… Dar unul trebuie invitat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și de întrebat de ce se bagă în asta? De făcut un avertisment, iar dacă face al doilea pas greșit… Toți pe urmă se vor liniști. Dar cum altfel?”, declară Dodon în cadrul unei emisiuni TV.

Totodată, Dodon a dat și un exemplu similar care a avut loc în 2007, când ambasadorul României la Chișinău a fost expulzat din Basarabia.

”Da, Voronin are o asemenea experiență. După 7 aprilie 2009 a expulzat un ambasador (Ambasadorul României Filip Teodorescu n.r.)”, a spus astăzi Dodon, în cadrul unei emisiuni de la  un post afiliat socialiștilor.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button