Actualități

Dodon își face campanie într-un parc din Chișinău renovat cu banii României

Distribuiți acest articol!

Socialistului Igor Dodon îi place cum a fost amenajat Parcul „Alunelul” din sectorul Buiucani al municipiului Chișinău, însă s-a ferit să spună că acest proiect a fost realizat cu bani donați de către Primăria Sectorului 6 din București, România, care a alocat peste 18 milioane de lei. Mai mult, Dodon a afirmat că meritul pentru amenajarea parcului i-ar aparține primarului Ion Ceban, care astăzi se află „la Piter”.

„Eu am ales să fac această emisiune în Parcul „Alunelul” din municipiul Chișinău. Este un parc reconstruit de primarul pe care l-am susținut noi, Ion Ceban. Apropo, el este acum la forul economic de la Sankt Petersburg unde trebuia să merg și eu. Îi urez succes la Piter, să vină cu rezultate frumoase și mă bucur că orașul Chișinău devine tot mai frumos și tot mai amenajat. Iată ce înseamnă echipă de profesioniști, gospodari și cu spirit de echipă. Se pot de făcut multe lucruri împreună. Ion, succes la Piter! Bravo pentru ce faci în Chișinău și cu Doamne ajută!”, a spus Dodon astăzi, în cadrul unei intervenții pe Facebook.

De menționat că Primăria sectorului 6 din București a suportat aproape 80 la sută din costuri, iar la un moment dat unii consilieri locali din Chișinău au propus ca parcul să poate numele „Parcul București”. Consilierii socialiști nu au fost de acord cu această propunere. Primăria Chișinău a venit cu o contribuție de 300 de mii de euro sau 6,4 milioane de lei.

Grădina Publică „Alunelul” din sectorul Buiucani al Chișinăului a fost inaugurată după reconstrucție pe 15 aprilie curent. La eveniment au participat oficiali de la Chișinău și București, inclusiv din Guvernul României.

Sursa – Ziarul National


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button