Actualități

Dodon minte. MAEIE dezminte informațiile despre impunerea unui regim de vize pentru ruși

Distribuiți acest articol!

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova aduce la cunoştinţă că informaţiile apărute în presă privind intenţiile autorităţilor moldoveneşti de a modifica regimul de vize dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă nu corespund adevărului”, se arată în comunicatul emis de MAEIE.

Nu văd niciun motiv pentru introducerea vizelor. Nu văd la ce ar servi asta Republicii Moldova și relațiilor noastre bilaterale, mai ales că în Federația Rusă se află peste 500 de mii dintre cetățenii noștri. E limpede că, atunci când cineva promovează asemenea idei, nu se gândește că asta îi va afecta în primul rând pe cetățenii noștri. Eu consider că este o provocare”, a declarat Igor Dodon pentru Izvestia, citat de Radio Chișinău.

Publicația rusească insinuează că, în acest fel, autoritățile moldovene ar intenționa să agraveze relația cu Moscova, după ce Guvernul de la Chișinău l-a declarat pe vicepremierul Dmitri Rogozin  persona non grata.

Potrivit vicepreședintelui comisiei pentru țările din CSI, Viktor Vodolațki, susține că un asemenea scenariu ar fi logic, guvernarea de la Chișinău fiind inspirată de „patronii din Occident”. Un nou conflict poate fi evitat dacă „Igor Dodon va prelua conducerea în mâinile sale până la Anul Nou”, spune el.

Sursa: Radio Chișinău


Distribuiți acest articol!

One Comment

  1. Ar trebui elaborat un act legislativ asupra celora care comit neadevaruri indiferent din partea cui n-ar veni. Dacă nu va fi stopat neadevărul, vor apărea Haosul informațional interen si extern…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button