MAGAZIN

Preşedintele tuturor numeşte unioniştii “lepădături”

Distribuiți acest articol!

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat ieri la NTV Moldova, post de televiziune controlat de Moscova, că „unele cercuri din România duc o politică de distrugere a Republicii Moldova”, iar cei care luptă la Chișinău pentru Unirea cu România „sunt niște lepădături”, care trebuie pedepsite prin lege, transmite Deschide.md.

Vorbind despre subiectul preferat – „lichidarea statalității Republicii Moldova” și despre pericolul curentului unionist -, Dodon a adus acuzații grave la adresa României.

„Recent am primit felicitări cu ocazia Zilei Independenței din partea mai multor șefi de stat, inclusiv și din partea președintelui României, domnului Iohanis. Eu nu vreau să cred că această politică de distrugere a Republicii Moldova este pusă la cale de către primele persoane, nu ar fi corect, dar anumite cercuri din România evident că sunt interesate. Acestea lucreză cu elitele din Republica Moldova și apar diferiți, nici nu știu cum să le spun…decidenți, formatori de opinie. Scopul lor este ca să le spună cetățenilor că în acest stat, Republica Moldova, nu mai reușim nimic. Haideți să-l distrugem, să-l unim cu România, mai rău n-o să fie!”, a exclamat Dodon.

Președintele i-a numit pe unioniști drept „lepădături”, deoarece ar distruge speranța milioanelor de moldoveni din diasporă, care vor să se întoarcă acasă.

Citeşte continuarea pe Deschide.md.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button