Actualități

Dodon se dă de gol. Propriile declaraţii vor fi folosite contra lui

Distribuiți acest articol!

Andrei Bivol, avocatul lui Traian Băsescu, vine cu o probă video în instanţa de judecată care, potrivit acestuia, demonstrează clar că Igor Dodon i-a retras cetăţenia fostului preşedinte al României din motive politice, fapt ce contravine legislaţiei. Avocatul solicită ca aceasta să fie anexată la dosarul cetăţeniei. 

Igor Dodon, în cadrul unei conferinţe susţinute la Holercani în aer liber, s-a scăpat cu vorba că i-a retras cetăţenia lui Traian Băsescu pentru ca acesta să nu se poată implica în politica din Republica Moldova.

Consilierul pe probleme juridice ale lui Igor Dodon afirmă că, de fapt, preşedintele nu a avut în vedere acest lucru şi că spusele au fost rupe din context.

„Această probă, deși este contestată de partea adversă, demonstrează clar că președintele recunoaște că retragerea cetățeniei a fost făcută pentru a bloca accesul dlui Băsescu în viața politică a Republicii Moldova. Un alt aspect este că președintele s-a arătat foarte sigur de decizia judecătorilor, pentru că, spune el, judecătorii știu foarte bine cine îi numește și cine îi destituie. Am solicitat ca această declarație să fie luată în considerație de instanță ca probă că cetățenia dlui Băsescu a fost retrasă pe criterii politice. Or retragerea cetățeniei pe motive politice este ilegală”, a declarat avocatul Andrei Bivol, transmite Agora.md.

Igor Dodon susţine că a făcut tot posibilul ca Traian Băsescu să nu se poată implica în politica moldovenească.

“Traian Băsescu a intrat în politica moldovenească prin geam, dar noi i l-am închis. Eu am făcut tot posibilul pentru ca el să nu intre în politica moldovenească, așa cum a fost convenit de cercurile unioniste din București și de aici, și de fostul președinte Nicolae Timofti. Pentru asta a și fost planificat. Noi n-am permis ca acest lucru să aibă loc. Ce va fi în continuare, vom vedea. Acum procedurile sunt în instanţele judecătoreşti unde încă ţinem piept.”, a declarat Igor Dodon la conferinţa de presă în aer liber. 

Vedeţi declaraţia lui Igor Dodon în videoul de mai jos.

 

Amintim că, la 8 aprilie curent, când Curtea de Apel i-a dat dreptate lui Dodon, Andrei Bivol a declarat că judecătorul raportor pe cauză, care a emis această decizie, a fost promovat recent la Curtea de Apel Chișinău, prin decretul președintelui Dodon, care este și pârât în acest litigiu.

Traian Băsescu şi soţia sa, Maria, au solicitat cetăţenia Republicii Moldova şi au depus, la 8 martie 2016, o cerere în acest sens, cetăţenia fiindu-le acordată pe 9 iunie.

La 3 martie 2017 preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat decretul privind retragerea cetăţeniei acordate lui Traian Băsescu.

Prima instanţă i-a dat dreptate fostului şef de la Palatul Cotroceni, iar Curtea de Apel Chişinău a anulat decizia Judecătoriei Chişinău. În prezent, dosarul se află la Curtea Supremă de Justiţie.

 


Distribuiți acest articol!

2 Comments

  1. Dumnezeu sa faca judecata dreapta asupra celor care se bat joc de Tara si Popor.Unirea se va infaptui contra voii dusmanilor,al-de Dodon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button