ActualitățiBasarabia

Dodon și Voronin, trimiși la plimbare de Maia Sandu

Distribuiți acest articol!

Liderii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Igor Dodon și Vladimir Voronin, au fost trimiși la plimbare de președintele statului Maia Sandu, având în vedere pretențiile celor doi ex-șefi de stat.

Dodon și Voronin au pretins, după invitația lansată de către Președinție, ca Maia Sandu să vină în biroul fracțiunii lor din Parlament pentru consultări.

Șeful statului a așteptat astăzi reprezentanții fracțiunilor parlamentare la Președinție, iar după discuțiile cu deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și ai Partidului „Șor” a semnat decretul prin care Natalia Gavrilița a fost desemnată în funcția de prim-ministru.

„Am semnat astăzi, după consultările cu fracțiunile parlamentare, decretul de desemnare a Nataliei Gavrilița la funcția de prim-ministru al R. Moldova. Doamna Gavrilița are la dispoziție două săptămâni pentru a constitui echipa și pentru a elabora programul de guvernare, pe care să-l prezinte Parlamentului. Am toată încrederea că prim-ministrul desemnat va veni cu o echipă integră și profesionistă, și că maximum în două săptămâni R. Moldova va avea un nou Guvern, care să însemne și un nou început pentru republică. Oamenii așteaptă schimbări în bine și pentru aceasta este nevoie de acțiuni ferme și de decizii competente, care să pună în prim-plan interesul cetățeanului”, a precizat Maia Sandu într-o postare pe Facebook.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button