Actualități

Președintele declară RĂZBOI primarilor care au votat Declarațiile de Unire cu România

Distribuiți acest articol!

Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare, președintele Igor Dodon a anunțat că va dispune de urgență convocarea Consiliului Suprem de Securitate.

Pe parcursul lunii ianuarie, reprezentanții mai multor localități din Republica Moldova, au întreprins acțiuni cu caracter antistatal, antipopular și anticonstituțional. Este vorba despre așa-numitele declarații semnate de aleșii locali ai acestor localități care au la bază intenții de lichidare a statului Republica Moldova și unirea cu statul vecin – România“, scrie președintele prorus pe pagina sa de Facebook.

În acest sens, Dodon, de frica dezvoltării curentului unionist în spațiul dintre Prut și Nistru, convoacă Consiliul Suprem de Securitate.

“Condamn în cel mai categoric mod acțiunile unor reprezentanți din localitățile Republicii Moldova, dar și indiferența, neglijența sau poate rea-intenția a unor astfel de instituții, cum ar fi SIS-ul, MAI, Procuratura Generală, care ar trebui să contracareze aceste manifestări.

În temeiul art.77 al Constituției Republicii Moldova solicit rapoarte de la instituțiile abilitate și dispun convocarea Consiliului Suprem de Securitate, în cadrul căruia urmează să luăm atitudine cu privire la acțiunile îndreptate împotriva suveranității, independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova”, conchide Igor Dodon.

Amintim că, pâna la ora actuală, nici Guvernul și nici Parlamentul nu au reacționat la cele 7 Declarații de Unire semnate de localitățile din raioanele Republicii Moldova: Parcova, raionul Edineț, Puhoi, Văsieni, Bardar, Ruseștii Noi din raionul Ialoveni, Opaci din raionul Căueșni și Festelița din Ștefan Vodă. 


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button