10TVActualități

Doi ,, hakeri” au fost reținuți de CNA pentru programarea şi eliberarea unui permis de conducere

Distribuiți acest articol!

Doi specialişti în tehnologii informaţionale, au fost plasaţi în izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie, fiind cercetaţi pentru acte de corupţie. Potrivit comunicatului al CNA, cei doi au fost denunţaţi de o tânără, care le-ar fi contractat serviciile pentru a obţine mai uşor programarea în regim de urgență la examenul teoretic și practic de obținere a permisului de conducere.

„Tinerii ar fi susţinut că au influență asupra persoanelor publice din cadrul Direcției de Examinare și Calificare a Conducătorilor Auto a Agenției Servicii Publice şi că le poate determina să asigure susținerea examenului practic de obținere a permisului de conducere a vehiculelor de categoria „B”. Astfel, utilizând metode de plată prin internet aceştia ar fi pretins şi au primit 13 050 de lei pentru a intermedia obţinerea permisului”, se arată în comunicat.

Toodată, la 19 martie 2021, a fost pornită o cauză penală în pentru trafic de influenţă, temei pentru pornirea urmăririi penale servind autodenunțul. În urma acţiunilor de urmărire penală a fost stabilită identitatea persoanelor implicate în faptele expuse, iar ulterior acestea au fost reţinute. În cadrul percheziţiilor efectuate la domiciliul bănuiţilor, au fost depistate mai multe obiecte, documente, carduri bancare, cât și mijloace financiare, obținute în urma activității infracționale în sumă totală de 100 000 lei.

Traficul de influenţă se pedepseşte cu amendă în mărime de la 100 la 150 mii de lei sau cu închisoare de până la 6 ani, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de la 200 la 300 mii de lei cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button