MAGAZIN

Doi polițiști au fost reținuți pentru trafic de droguri

Distribuiți acest articol!

Doi angajați ai poliției au fost reținuți ieri, 24 iulie, fiind bănuiți de realizarea, păstrarea și comercializarea drogurilor.

Serviciul protecției internă și anticorupție (SPIA), în comun cu procurorii Procuraturii mun. Chișinău oficiul Ciocana, au constatat că un ofițer de investigații din cadrul IP Botanica și unul din cadrul IP Ciocana ar fi implicați în realizarea substanțelor psihotrope.

Pentru documentarea infracțiunii, la 20 iulie curent, sub controlul angajaților SPIA și procurorilor, în schimbul sumei de 6000 lei, de la ofițerul IP Botanica au fost achiziționate 20 gr. de substanță albă cristalină.

Peste trei zile a fost efectuată o altă achiziție de control, în cursul căreia s-a achiziționat de la angajatul IP Ciocana 80 gr. de substanță albă cristalină, pentru care urma să primească suma de 80 000 lei, iar la 24 iulie curent, în cadrul măsurilor speciale de investigaţii, polițistului din IP Ciocana i-a fost transmisă suma de 26 000 lei, moment în care a fost reținut.

Dacă vor fi găsiți vinovați, polițiștii riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani, pe faptul păstrării și înstrăinării ilegale a drogurilor.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button