MAGAZIN

Doi tineri au fost încătuşaţi după ce au jefuit două femei în stradă

Distribuiți acest articol!

În ziua de 27 iunie curent, o femeie de 44 ani a alertat serviciul specializat 902, comunicând că ar fi fost jefuită de lanţul din aur de la gât, în timp ce se deplasa pe bulevardul Traian din sectorul Botanica al Capitalei. La acel moment au intervenit cîteva echipaje mobile 902, precum şi grupa operativă de documentare din cadrul Inspectoratului.

Ulterior s-au iniţiat investigaţii  de identificare şi reţinere a făptaşului, care potrivit victimei ar fi avut o vârstă de 18 – 20 ani, înălţimea 175 – 180 cm, corpolenţă sportivă şi îmbrăcat în haine sport. În acest context forţele de ordine au identificat şi reţinut presupusul atacator, care s-a dovedit a fi originar din raionul Anenii Noi, în vârstă de 21 ani. Individul a fost recunoscut de către victimă.

Un alt jefuitor a fost încătuşat de către poliţiştii sectorului Botanica ai Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, în vârstă de 27 ani, originar din Belarus, după ce a atacat o femeie în ograda unui bloc de locuit, fiind agresată şi deposedată forţat de geanta personală. Acţiunile criminale al acestuia au fost surprinse de camerele de supraveghere instalate în ogradă.

În ambele cazuri indivizii au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore şi sunt cercetaţi penal pentru jaf. Conform legislaţiei în vigoare, individul riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 11 000 lei la 17 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de la 2 la 5 ani.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button