Actualități

Domnule Putin, succes. Băteți-vă joc de noi!

Distribuiți acest articol!

Succes, domnule președinte Putin. Așa îi scria Maia Sandu lui Putin de Ziua Rusiei, pe 12 iunie. Pentru că astăzi se împlinesc 29 de ani de la Bătălia de la Tighina, redacția noastră va continua urarea Maiei Sandu – succes, domnule Putin, în menținerea trupelor de ocupație pe teritoriul Republicii Moldoa, susținerea separatismului transnistrean, crearea partidelor satelit în Republica Moldova, sabotarea economiei moldovenești și cel mai important – vă dorim să excelați în a vă bate joc de noi!

Ce a urmat după urarea pe care experții de curte au numit-o mare realizare diplomatică? Rusia ne-a spus să nu blocăm Transnistria că va fi vai de noi, că ea va apăra interesele cetățenilor ruși din Transnistria și are cu ce să le apere, cu armata care stă acolo plus paramilitarii separatiști.

Pe 19 iunie 1992, a început lupta pentru Tighina, finalul îl cunoaștem, moldovenii s-au retras fără să piardă această bătălie, s-au retras ca să facă loc soldaților ruși și administrației de ocupație, pentru că așa a fost ordinul. Nimeni din birourile de la Chișinău nu a recunoscut că a trădat.

Totuși să ne întoarcem la Rusia și la succesul urat de către Sandu lui Putin. Pe 19 iunie 2021, șeful grupului operativ al trupelor ruse, Dmitri Zelenkov a participat la evenimentele organizate de administrația separatistă la Tighina, dedicate așa-numitei agresiuni moldovenești.

Ca să fim mai clari: un oficial al statului rus, angajat al ministerului apărării, sfidează integritatea teritorială a Republicii Moldova și consideră țara noastră agresor într-un război pe care chiar Rusia l-a pornit. Problema aceasta o lăsăm pentru ministerul de externe care are și așa destule probleme, nu știe ce să facă cu nota de protest față de Ucraina care și-a plimbat spionii militari prin jurisdicția noastră.

Vadim Krasnoselsky- Igor Smirnov -centru

Rusia nu își bate de joc pentru prima dată de ceea ce numim instituții ale statului R. Moldova: președinție, parlament, guvern. Ambasadorul rus merge la Tiraspol când vrea el fără să notifice minsiterul de externe, Dmitri Zelenkov organizează aplicații militare cu forțarea Nistrului, pe la tv-urile separatiste spune că armata rusă a fost mereu la Nistru și nu va pleca niciodată.

Colonelul Dmitri Zelenkov la monumentul agresiunii moldovenești

Rusia are oamenii lor în instituții cheie la Chișinău, e destul să o priviți pe fătuca ceea de la reintegrare care e vicepremier, se vede de la o poștă că a fost parașutată în misiune de recunoaștere. Alții joacă mai inteligent și nu își dau arama pe față, își păstrează masca ca să poată vorbi de națiunea civică și să ne îndepărteze de România un pic mai soft, fără ca Rusia să cheltuie pre mulți bani.

Pe scurt, domnule Putin, succes.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button