ActualitățiExterne

Nu vă jucați cu Twitter-ul. Donald Trump, dat în judecată

Distribuiți acest articol!

Se pare că nu doar președintele nostru blochează cetățenii pe rețelele sociale. Președintele american, Donald Trump, a fost dat în judecată de un grup de apărare a libertății de exprimare pentru că a blocat accesul unor utilizatori la contul său de Twitter @realDonaldTrump, decizie care în opinia lor încalcă Primul Amendament al Constituției SUA, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Reclamanții — Knight First Amendment Institute de la Universitatea Columbia din New York și șapte abonați la Twitter — susțin că Trump a blocat conturile mai multor utilizatori care au răspuns la mesajele difuzate de el pe rețea cu comentarii în care l-au criticat, l-au ironizat sau l-au contrazis pe președinte.

Donald Trump face frecvent afirmații politice pe Twitter și de aceea contul său reprezintă un forum public, din care guvernul nu poate exclude pe nimeni pe baza opiniilor exprimate, argumentează reclamanții în documentele depuse marți la un tribunal federal din New York. Utilizatorii rețelei nu pot vedea sau răspunde la mesajele transmise din conturi care îi blochează.

Casa Albă nu a comentat deocamdată anunțul. Luna trecută, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, a afirmat că mesajele difuzate de Trump pe Twitter sunt considerate „declarații oficiale ale președintelui SUA”, amintește Reuters. Spicer este și el vizat de procesul intentat marți, împreună cu directorul pentru social media de la Casa Albă, Dan Scavino. Inițiatorii acțiunii cer ca blocarea conturilor să fie declarată neconstituțională.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button