Externe

Donald Trump și primul său discurs la NATO

Distribuiți acest articol!

Donald Trump a anunțat joi, cu ocazia primei sale apariții la Bruxelles, că a solicitat Departamentului de Justiție american să inițieze o investigație privind scurgerile de informații care vizează atacul de la Manchester. Acesta a menționat, de asemenea, despre relația specială pe care Statele Unite o au cu Marea Britanie, fapt pentru care a cerut un minut de reculegere pentru victimele atentatului.

Prima sa apariție la NATO a fost confirmarea a ceea ce se anticipa încă de la victoria sa în campania prezidențială: Statele Unite pledează pentru sporirea cheltuielilor militare de către statele membre, subliniind că Statele Unite este, de departe, cel mai mare contribuitor pentru consolidarea apărării, făcând referire la faptul că doar 5 țări au îndeplinit obiectivul de a cheltui 2% din PIB pentru apărare și consolidare a NATO (SUA, Estonia, Grecia, Marea Britanie și Polonia).

Totuși, prima sa apariție a fost marcată și de un eveniment mai puțin plăcut „diplomatic”. Acesta, la sesiunea de fotografiere, pentru a fi în față, l-a împins pe președintele statului Muntenegru, moment surprins de jurnaliști și devenit viral în câteva momente.

Sursa video: Youtube

 


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button