Actualități

Dorin Chirtoacă ar putea semna acte şi în arest la domiciliu

Distribuiți acest articol!

Luni, după ce funcţionarii primăriei Chişinău  au anunţat că activitatea instituţiei este stopată, din motiv că a rămas fără conducere, procurorul şi juristul de la CNA au relatat că primarul capitalei Dorin Chirtoacă ar putea semna acte şi în arest la domiciliu,” Legea nu-i interzice acum dumnealui să  semneze careva acte.”

Dorin Chirtoacă  deţine semnătură digitală, dar iarăşi nu mă pot expune. Sunt anumite restricţii, condiţii pentru a aplica această semnătură digitală“, a afirmat şeful Direcţiei relaţii juridice a Primăriei Chişinău, ValeriuBogdan.

Şeful Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari a declarat că Dorin Chirtoacă, cercetat penal pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu, şi plasat în arest la domiciliu, nu are restricţii privind semnarea actelor. Contactată de mai mulţi jurnalişti , avocata învinuitului susţine că deocamdată nu ştie dacă Dorin Chirtoacă va face acest lucru, deoarece poziţia procuraturii cu acest aspct încă nu este clară.

Astăzi, mai mulţi consilieri municipali s-au întâlnit, pentru a desemna un secretar interimar al CMC, după ce Valeriu Didencu a fost încătuşat şi plasat în arest pentru 30 de zile.

Am avut o primă consultare cu câţiva dintre colegii noştri. Urmează să mai avem câteva consultări despre situaţia creată“, a afirmat consilierul PL, Ion Ceban.

Parcă am găsit consens cu toate fracţiunile din Consiliu, urmează să vedem detalii tehnice. Am discutat şi cu câţiva funcţionari, angajaţi ai Primăriei, care pot fi secretari ai Consiliului Municipal, dar dânşii nu doresc. Nu dau nume, am discutat cu trei persoane, care au mai fost şi anterior pe poziţia respectivă“, a afirmat consilierul PPEM, Ruslan Codreanu.

Noi, PSRM suntem gata să votăm pentru orice candidatură pentru ca lucrurile să meargă mai departe. Orice în sens că un funcţionar din cadrul Primăriei. Cealaltă parte legată de interimatul funcţiei este un subiect separat pe care v-am zis am agreat, cel puţin noi, ca să existe o persoană tehnică cel puţin pe această perioadă pregătim referendumul“, a declarat consilierul PSRM, Ion Ceban.

Reamintim că primarul capitalei, Dorin Chirtoacă  se află în arest la domiciliu, el este vizat în dosarul parcărilor cu plată. Secretarul Consiliului Municipal, Valeriu Didencu, a fost reţinut în alt dosar deschis pentru corupere pasivă, trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu.

 

 


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button