Actualități

Dorin Chirtoacă reacționează: “Procuratura Generală cere lucruri ilegale!”

Distribuiți acest articol!

Dorin Chirtoacă reacţionează la solicitarea Procuraturii de a-l suspenda din funcţia de primar pe durata procesului de judecata. Primarul General afirmă că suspendarea din funcție a sa este atribuția instanței de judecată, dar nu a Consiliului Municipal.

“Procuratura cere lucruri ilegale!
1. Suspendarea din functie a subsemnatului o poate face numai instanta de judecata (art. 33 alin. 1) si 2) din Legea nr. 436) , nu Consiliul Municipal Chisinau. Si daca o cereti in mod ilegal, atunci pica argumentele voastre si rezulta ca doriti sa o faceti in scop politic.
2. Titlul comunicatului este “cauza penala…trimisa in judecata”. Cum ati trimis-o sau vreti sa o trimiteti uin judecata, daca luni suntem invitati incepand cu ora 9 sa continuam sa facem cunostinta cu materialele din dosar?
3. Publicati dosarul in intregime sau ridicati interdictia pusa mie de a-l publica. Nu va obositi cu comunicate de presa pline de greseli, cerinte ilegale si infractiuni “desenate” . Avizarea certificatelor de urbanism reprezinta o atributie de serviciu, nu un abuz sau o infractiune, iar despre acuzatiile nefondate ale unora, facute ca sa scape ei insisi de pedeapsa, am spus deja zilele trecute. Trebuia sa veniti sa opriti falsificarea licitatiei atunci pe 6 octombrie 2015, este obligatia Dvs. sa opriti o infractiune, daca aveti informatii ca aceasta va avea loc. Or, chiar in dosar sunt rapoartele Dvs. din vara anului 2015 despre pregatirea falsificarii licitiatiei. De ce ati tacut atunci si de ce nici pana in prezent nu cereti anularea licitatiei??? Asta se numeste tainure de infractiuni si complicitate.

Concluzia e simpla: daca o institutie cum este Procuratura Generala isi permite sa iasa cu asemenea informatii si propuneri ilegale in public, ramane doar sa deducem ce este prin birouri, cum “lucreaza” cu adevarat si ce scop urmaresc…

Inteleg ca dupa mita (pisica) din dosar procuratura umbla deja si cu mita-n sac.”, scrie primarul pe pagina sa de Facebook.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button